Bazén v Moravské Třebové je v havarijním stavu. Brzy by se měl dočkat opravy

23. červenec 2018 13:02

Moravská Třebová na Svitavsku zahájí na přelomu září a října opravy krytého bazénu, který je kvůli havarijnímu stavu od loňského října zavřený.

Náklady odhaduje na 35 milionů korun. ČTK to řekl vedoucí odboru rozvoje města Miroslav Netolický.

„Na konci příštího roku by v něm děti už mohly něco odplavat. Ale tohle dopředu nikdy nemohu garantovat,“ řekl Netolický.

Práce začnou v termínu v případě, že město vybere ze tří nabídek a žádná z firem se neodvolá. Dotace na tyto projekty nejsou, proto ho radnice hradí plně ze svého rozpočtu, uvedl vedoucí odboru rozvoje města.

Plavci v Moravské Třebové si v krytém bazénu už nezaplavou

Bazén v Moravské Třebové

Moravská Třebová je v těchto dnech bez krytého plaveckého bazénu. Je to přitom jediné sportoviště svého druhu ve městě, teď už si v něm ale nezaplavou ani děti z místních škol, ani sportovci. Radnice ho totiž nechala uzavřít.

Bazén, který slouží pro školní výuku plavání dětí ze tří místních škol, byl natolik poškozený, že ho statik doporučil zavřít. Ze železobetonových stropů ve sklepě odpadává beton a trubky korodují.

Bazén má 17 metrů, město zvažovalo, že ho zvětší, což by ale bylo moc drahé. Podle Netolického bude jen pro školní výuku. „Hodně jsme debatovali o tom, aby sloužil i veřejnosti, ale převážil názor, že bude jenom pro školní výuku. Ale bude moderní a na příštích 50 let ho máme vyřešený, protože situace tam byla velmi špatná.“

Školy mají podle něj náhradní plány zajištění plaveckých kurzů. Bazén je v Základní škole Palackého. Její žáci mají převážně výuku plavání splněnou. Děti z ostatních škol dojíždějí na plavecké kurzy například do Mohelnice.

zdroj: ČTK
Spustit audio