Část letních kin v Libereckém kraji bude letos promítat na jiných místech

20. květen 2024 11:07, aktualizováno

Přes to, že se část areálů letních opravuje, diváci o filmy pod širým nebem nepřijdou. Provozovatelé letních biografů připravují filmové projekce v improvizovaných prostorech.

Čtěte také

V areálu turnovského letního kina město staví novou moderní knihovnu. Kvůli tomu stavbaři současné promítací plátno nechali zbourat a v budoucnu, až bude knihovna hotová, se budou filmy promítat na jednu z jejích stěn.

Stavba by měla trvat dva roky a letní kino tak bude dvě sezóny zavřené. Město ale vymyslelo alternativu; filmy se budou ve večerních hodinách promítat na tamním koupališti v Maškově zahradě.

Blíží se také rekonstrukce kulturního centra v Liberci v Lidových sadech. I tam fungovalo poměrně oblíbené letní kino. Dramaturg kulturního centra Zdeněk Motyčka Českému rozhlasu řekl, že veškerá představení, která se doposud konala v zahradě amfiteátru, se přesouvají do vedlejšího dětského koutku, je přes ulici u velkého parkoviště.

V místě bude klasické promítací plátno a projektor. Filmy tam provozovatelé začnou podle Motyčky promítat v červenci a v srpnu. Program dramaturg aktuálně připravuje.

Letní kina budou fungovat také například ve Vratislavicích nad Nisou nebo ve Frýdlantu. Ve standardním provozu bude i letní kino v Jablonci nad Nisou. Podle tamního vedoucího Adama Gody Kociána začnou venkovní projekce 21. června.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související