Moravská Třebová: do konce roku proinvestujeme 2 miliony korun

27. listopad 2002

Ještě do konce letošního roku musí město Moravská Třebová proinvestovat na rekonstrukci renesančního zámku přes dva miliony korun ze státní dotace. Letos provádějí moravskotřebovští už sedmou etapu oprav. Více k tomu Věra Pavlasová...

Opravy celkem už přišly na několik desítek milionu korun a významnou měrou se na nich podílel stát formou finanční dotace. Jak tvrdí tisková mluvčí moravskotřebovské radnice Libuše Šolcová. Do konce roku ještě zbývá dodělat práce zhruba za 2 miliony korun.

Moravská Třebová

"Prozatím zbývá podle harmonogramu ještě několik podstatných úprav nebo oprav. Zejména fasáda západního křídla zámku, hrubé omítky, hromosvody, komíny nebo venkovní větrací kanály. Dále potom také restaurátorské práce."

V příštím roce bude město v rekonstrukci zámku pokračovat a upravovat rovněž nádvoří a zámecké zahrady.

autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.