Pardubické Retroměstečko popustí uzdu vzpomínek

22. září 2014

Kasárna Tomáše Garrigua Masaryka v Pardubicích. Právě tam o víkendu vyroste takzvané Retroměstečko. O co půjde, objasnili hosté Dobrého rána Miroslav Toman a Vlastimil Jonáš.

„Jedná se o připomínku minulosti, ale návštěvníkům chceme ukázat kontrast s dneškem – v technice nebo ve výstroji. Známe spoustu veteránistů nebo lidí, kteří prošli klasickou vojnou. Na vesnicích zase mají své dobrovolné hasiče, co používají různé stroje. Myšlenku na podobnou akci jsme dále prohlubovali,“ upřesňuje Toman.

Nejenom pánové, užijí si všichni

Podle Jonáše se akce programově dělí na sekce, jednotlivé oddíly na sebe tematicky navazují: „Velký blok představují vojenské složky. Lidé se ke všemu dostanou zblízka, určitou techniku budou moci řídit. Budeme tam mít i hasičskou část, sekci záchranářů a bezpečnostních složek. Všechno doplňuje zábava pro děti.“ Akce by měla být koncipovaná pro celou rodinu.

Chystá se už zhruba měsíc. Určitou upoutávku zažije už v pátek řeka Labe, po které popluje nejrůznější technika. Navečer se veškeré dění přenese do hlavního dějiště.

Na akci se můžete potkat i s námi. Český rozhlas Pardubice tam postaví svůj prezentační stan.

autor: MAL
Spustit audio