Perníkový závin

Potřebujete: 60dkg hladké mouky, 25dkg moučkového cukru, 10dkg rozpuštěného tuku, 3 vejce, 1 lžíci jedlé sody, 4 lžíci medu, vanilkový cukr, 2 lžíce perníkového koření, špetku skořice, švestková povidla, ořechy

Postup:
Med si rozmícháme s rozpuštěným tukem, smícháme sypké suroviny, přidáme vejce a med s tukem a špetku skořice. Vytvoříme těsto, které si rozdělíme na šest dílů. Každý díl vyválíme, potřeme povidly, posypeme sekanými ořechy, můžeme přidat rozinky. Zavineme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.