Sobotní Noční linka: 50 let metra v Praze: Půl století podzemních zážitků

4. květen 2024

Jaké bylo vaše první svezení v metru? Jak hluboký dojem na vás metro udělalo? Co vás nejvíce fascinuje na historii a vývoji pražského metra? Čím trávíte čas během jízdy? Jak moc si všímáte spolucestujících? Máte své oblíbené stanice?

Co všechno se dá zapomenout ve vozech podzemní dráhy? Co všechno může cestující slyšet o dalších cestujících? Co všechno se dá v podzemní dráze zažít? Jaká byla vaše nejdelší jízda metrem? Máte nějaký příběh o tom, jak jste se ztratili v síti linek podzemní dráhy? Co je nejzajímavější věc, kterou jste se dozvěděli o pražském metru? Je něco, co vás z pražského metra zaráží a na co neznáte odpověď?

Metro v Praze měří zhruba 65 kilometrů a každý rok ho využije téměř 600 milionů cestujících, což znamená, že každý den všechny linky obslouží průměrně přes 1,6 milionu lidí. Metro je bezkonkurenčně nejrychlejší, nejpohodlnější a nejvyužívanější dopravní prostředek v Praze, který je v provozu už 50 let. Těch životních zážitků a příběhů. Budu rád, když se mi o pražském metru rozpovídáte.

Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy těší už teď Honza Macoun.

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

autor: Honza Macoun
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.