Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Kaštanobraní v Nasavrkách nebo jazz v Lanškrouně

22. říjen 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Přijďte si poslechnout jazzový festival do Lanškrouna, zahrajte si poznávací hru v Bystrém u Poličky nebo pomozte symbolicky zamknout Opatovický kanál.

V sobotu můžete v Lanškrouně navštívit jazzový festival Jazz a little otherwise. Od 19 hodin v Multifunkčním centru L’Art uslyšíte skupiny 2in2out, Kupodivu, Lucky Joke a One Brain. Bližší informace se dozvíte na facebookové stránce festivalu.

Kaštany, hudba i dobroty

V Nasavrkách bude v sobotu Kaštanobraní. Od 12 do 17 hodin se můžete těšit na jarmark regionálních produktů a sbírání jedlých kaštanů. Ve 13 hodin bude slavnostní zahájení a poté následuje kulturní program. Uslyšíte folklorní soubor Lipka a zpěváka Marka Lejhance v doprovodu kytary. Nebude chybět ani kouzelník a další program pro děti.

Turistická hra v Bystrém

Po stopách městského znaku se můžete vydat v Bystrém u Poličky. Na tomto výletu se seznámíte s nejvýznamnějšími památkami města. Stačí si v informačním centru vyzvednout hrací plánek nebo si ho stáhnout na webu města. Pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si do informačního centra přijít pro odměnu.

Zamykání Opatovického kanálu

Opatovický kanál

Poslední namočení pádla a ukončení vodácké sezóny bude v sobotu v Lázních Bohdaneč u mostu přes Opatovický kanál. Vodáci od 10 hodin letos naposledy sjedou 15 kilometrový úsek kanálu. Organizátoři ale zvou i ty, kteří loď nemají. Trasu totiž můžou zdolat i na kole nebo pěšky. Součástí programu bude křtění lodí a háčků, zahraje vodácká kapela a přijde dokonce i Jeho veličenstvo Čochtan. Podrobnosti najdete na stránkách www.kvt.pardubice.cz.

Holubi, drůbež a králíci

Po celý víkend bude v Holicích v hale chovatelů na adrese Puškinova 1018 výstava drobného zvířectva. V sobotu od 8 do 16 hodin a v neděli od 8 do 12 hodin tam uvidíte přes 800 zástupců holubů, drůbeže a králíků ze všech okresů Pardubického kraje.

Světová sopranistka v Dvakačovicích

V sobotu od 16 hodin můžete navštívit galakoncert v evangelickém kostele ve Dvakačovicích. Zazpívá tam světová operní pěvkyně Gabriela Beňačková v doprovodu tenoristy Jakuba Pustiny.

Spustit audio

Související