Ve středu 30. července 2014 slavíme Vánoce!

30. červenec 2014

Proč si nejhezčí svátky roku nepřipomenout uprostřed léta? Čas letí jako bláznivý, jak zpívá v jedné písni Karel Gott. Vánoce tu byly vlastně před chvílí a než se nadějeme, budou tady zase. Ve středu nás čeká taková malá zkouška na Štědrý den.

Nebudeme tu sice mít vánoční stromeček ani kapra, ale klidně bychom mohli. Dobrý kapr se dá sehnat i uprostřed léta, jak jsme zjistili na sádkách.

Taky vám řekneme, že cesta ozdoby až k nám domů je hodně pestrá. Barevné koule, foukané domečky ale i proslulé skleněné perle se stále vyrábějí třeba v Poniklé, kam se také podíváme.

146 dní

Tolik jich ještě zbývá do 24. prosince. Do Štědrého dne, kdy nastává tradiční čas na zdobení vánočních stromků. Může se to zdát ještě jako dlouhá doba, ale lesníci z královéhradeckých městských lesů už teď obhlížejí, které stromky lidem letos nabídnou.

Poslouchejte pozorně a nepřijdete zkrátka!

A nejen to. Od rána do večera si ve vysílání budeme tu a tam pouštět největší české i zahraniční vánoční hity a pokud posluchači při zazvonění zvonečku ihned zavolají do živého vysílání, okamžitě dostanou pěkný dárek. Tentokrát může zavolat každý, bez ohledu na to, zda-li soutěžil včera nebo před týdnem. Vyhrát v našich "letních vánocích" se může však jen jednou.

Vánoce přeci mohou být krásné i bez sněhu!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.