11 osob a z toho 8 dětí lehce zraněno při nehodě autobusu v Novém Městě na Hradecku

14. prosinec 2017 15:25

V Novém Městě u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku dnes před 13:00 havaroval plně obsazený autobus s dětmi ve věku osm až devět let. Během nehody autobusu bylo zraněno celkem 11 osob. 

Hasičský evakuační autobus jel pro děti a jejich doprovod z Hradce Králové. Do příjezdu náhradní dopravy se o zachráněné postarali hasiči na stanici Hradec Králové - Pražská.

Dopravní nehoda autobusu s dětmi na palubě se stala v Novém Městě u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku kolem 13. hodiny. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou.

Autobus narazil do kruhového objezdu a přitom se zranilo 11 osob, z toho 8 dětí.

Uklízení následků havárie autobusu s dětmi

Velitel zásahu požádal o vyslání hasičského evakuačního autobusu z centrální hradecké stanice. Autobus vyrazil na místo těsně po 14. hodině. Asi čtyřicítku dětí spolu s doprovodem dopravil před 15. hodinou na stanici Hradec Králové - Pražská. Tam se o děti hasiči postarali do doby, než pro ně přijel náhradní autobus vyslaný dopravcem.

Po zadokumentování místa události dopravní policií provedli hasiči zasahující v Novém Městě úklid vozovky. Z autobusu unikly provozní kapaliny, které zasypala jednotka sorpčním materiálem

Provoz na silnici nehoda neomezila. Další okolnosti nehody policie vyšetřuje.

autoři: Martina Götzová , baj
Spustit audio

Související