Autokempy v kraji prošly opravami a zahajují sezónu

26. květen 2015

Autokempy v Pardubickém kraji vstoupily do nové sezóny. Některé mají za sebou nezbytné opravy a nabízejí teď lidem lepší ubytování i sociální zázemí. Jinde vylepšily pláže a mají taky nová dětská hřiště.

Stan, karavan, chatka nebo apartmán? Čemu dáváte přednost na léto vy? V autokempech na území Pardubického kraje najdete od každého něco nebo rovnou všechno dohromady. Rekreační areály už zahájily sezónu a přivítaly první návštěvníky.

Je to i případ autokempu Buňkov u Přelouče, kam si karavanové bydlení přijelo vychutnávat i pár skalních vyznavačů. Obytný vůz, do kterého se podíval redaktor Ondřej Wolf, je vybaven sporákem, mikrovlnnou troubou, topinkovačem, příbory, lednicí i s mrazákem a dalšími nezbytnostmi.

Kempy vítají zatím starší návštěvníky

„Je pravda, že toto nám umožňuje paní vedoucí, že my v důchodovém věku si můžeme takto užívat. Budeme tady až do 28. září. Je to tak každý rok a já jsem tady po jednadvacáté letos,“ říká Miloslava Jarošová, pravidelná návštěvnice kempu v Břehách u Přelouče.

A jak podle ní vypadá vybavenost autokempu? „Hodně se tady změnilo za posledních sedm měsíců. Jsou tady nové sprchy, pláž je upravená.“

Autokemp Stvořidla, stany

Provozovatelka autokempu Buňkov Lucie Jelínková přibližuje, jací návštěvníci se tady v tomto období zdržují: „Jsou to spíše starší a důchodci. Jezdí hodně i babičky s vnoučaty na víkendy a také cizinci. Jezdí sem hodně karavanů.“

V provozu je už i pardubický autokemp Cihelna. „Máme vlastně dvě mobilní bungalovy, potom máme ještě jeden o něco menší, který je také vybavený kuchyňkou a vlastními toaletami. Poté nabízíme ubytování v chatičkách, kde máme dva pokoje po čtyřech lůžkách. Dále návštěvníci můžou přijet ve vlastním karavanu,“ říká správce Tomáš Cacek.

Sezónu zahájily už i kempy na Litomyšlsku, Žamberecku a Svitavsku. Jejich provozovatelé očekávají, že největší zájem bude o prodloužené víkendy.

autor: wol
Spustit audio