Bazalkové pesto se špagetami a listovým špenátem
Potřebujete:balíček špaget, čerstvou bazalku, olej, piniové oříšky, čerstvý listový špenát,slanina, česnek, parmezán
Postup:
Uvaříme špagety. Utřeme si lístky čerstvé bazalky a přidáme olej (olivový, slunečnicový). V misce by měl být 1cm této směsi. Na pánvičku si dáme bazalkové pesto, přidáme špagety a piniové oříšky a necháme prohřát. Dále si připravíme listový špenát. Kousek slaniny, na plátky nakrájený česnek orestujeme a nakonec na chvíli přidáme listy špenátu. Necháme prohřát jednu minutu, jinak špenát pustí vodu. Na talíř dáme připravené špagety a jako přílohu čerstvý špenát. Nakonec posypeme parmazánem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.