Bazén v Bohdanči už není pro každého. V lázních dávají zelenou pacientům

27. únor 2023

V Léčebných lázních Bohdaneč se po dvou covidových letech vrací do normálu. Nicméně chod lázní se podle ředitelky léčebného provozu Evy Korcové změnil. Vznikl nový pavilon, který poskytuje nadstandardní péči klientům, kteří si za ni připlatí. Na druhou stranu už si lidé nemají možnost zajet do Bohdanče zaplavat. Oblíbený bazén s teplou minerální vodou bude sloužit výhradně pacientům a samoplátcům.

„Protože jsme měli zvyšující se poptávku klientů po nadstandardní péči, přebudovali jsme pavilon Veselý na nový resort Medical Spa. Ten se oddělil od klasického lázeňského provozu. Nabízíme v něm celou řadu relaxačních i léčebných procedur jak pro samoplátce, veřejnost, tak i pro klienty, kteří přijíždějí na komplexní lázeňskou léčbu, ale za nadstandard si chtějí připlatit,“ vysvětluje MUDr. Eva Korcová. V novém resortu je možnost nadstandardního ubytování v luxusních pokojích a rautová strava.

Ze solné jeskyně vodní lůžko

Solná jeskyně v Bohdanči je už minulostí. Místo ní vznikl prostor pro suchou masážní vanu. „Je to vodní lůžko, velmi příjemná procedura. Klient si lehne a využívá celou řadu trysek, které nastavíme podle toho, jaké partie je vhodné promasírovat,“ vysvětluje ředitelka léčebné péče.

V polovině března se podle Korcové bude otevírat nové fyziofitness. Do nově vybudované posilovny a tělocvičny budou moct přicházet i klienti zvenku a využít nabídky zaškoleného fyzioterapeuta.

„Nabídneme SM systém pro lidi s potížemi s páteří nebo cvičení na závěsech pro zvýšení kondice a posílení svalstva celého těla. K dispozici máme i vysokovýkonný laser pro akutní i chronické bolesti, využíváme ho například k hojení jizev u pacientů po operaci kloubů.

O lázně žádejte ještě před operací

V Bohdanči mají celkem 124 pooperačních lůžek, které jsou vhodné pro klienty po operacích kloubů.

„Lidé s endoprotézami se k nám dostanou už sedmý den po operaci, což je ideální. Ale je velmi důležité zarezervovat si termín do lázní už v době, kdy znáte termín operace. Jakmile tedy víte datum, volejte si pro lázně, abyste získali brzký termín. Máme přetlak, pacientů po operacích přibývá. Stejně tak chronických pacientů, jako jsou revmatici, bechtěrevici, neurologičtí pacienti. Ti se vrátili do lázní po covidové pauze, vše se vrací do původních kolejí,“ míní MUDr. Korcová.

Spustit audio

Související