Bílé Tygry čeká týden pravdy. Před sebou mají čtyři domácí zápasy

19. leden 2018

Liberečtí hokejisté stojí před velkou výzvou. Doma utkají se čtyřmi extraligovými soupeři v řadě. V pátek večer je čeká Litvínov, v neděli Zlín, v úterý pak Brno a v pátek Olomouc. 

Souboj s Litvínovem slibuje velkou a pro oba týmy důležitou bitvu v cestě za únikem z míst, které zajistí po skončení základní části jen skupinu o udržení. Liberec je dvanáctý, na třináctý Litvínov má k dobru jen pět bodů. O náboj má duel postaráno. Útočník Bílých Tygrů Lukáš Vantuch přiznává, že se k posledním nevydařeným zápasům často vrací.

„Já si to hodně beru, takže na ty zápasy koukám zpětně, co se mohlo udělat líp. A byla doba, zvlášť v téhle sezóně, kdy jsem si to hodně bral a nosil jsem si to i domů a doma ze mě nebyli nadšení,“ říká zkušený liberecký útočník. Snažil se a snaží sám u sebe hledat spíš pozitivní přístup.

„Už to začíná tím příchodem do kabiny, působit na ty kluky dobře a věřit v to, že se to obrátí. Protože kádr na to určitě máme a i ta předváděná hra v několika posledních zápasech nesvědčí k tomu, abychom byli na tom místě, kde jsme,“ doplnil Vantuch.

Tygři si zkrátka, i přes aktuálně nelichotivé postavení v tabulce, dál věří. Jenže na druhou stranu vnímají také to, že čas se krátí.

Další z útočníků Daniel Špaček hledal na liberecké hře pozitiva. Našel je.

„Pozitivního je to, že my si vytvoříme spoustu šancí, můžeme být rádi, že se do nich dostaneme, ale zase je strašná chyba, že je nedáváme. My si můžeme říkat, že hrajeme dobře, ale hokej se hraje na góly a ne na krásu,“ řekl liberecký střelec Špaček.

Ne také na pohodu. Ta přichází s dobrými výsledky. Změnit to může série čtyř domácích zápasů v řadě. Po Litvínovu, se kterým se Bílí Tygři utkají v pátek večer, přijedou pod Ještěd postupně Zlín, brněnská Kometa a Olomouc. 

„Z těch čtyř domácích zápasů musíme vytěžit maximum, jestli chceme pomýšlet na předkolo play-off, ale je tam i ten strašák toho třináctého čtrnáctého místa,“ zakončil Daniel Špaček.

autoři: ppe , mib
Spustit audio

Související