Byla otevřena zrekonstruovaná škola Bratranců Veverkových

2. říjen 2002

Jedna z největších investičních akcí města Pardubic za poslední 4 roky je dokončena. Slavnostního otevření se dočkala zrekonstruovaná škola v ulici Bratranců Veverkových a přilehlý park. Náměstek primátora Jiří Raszkazov uvedl, že oprava začala v roce 1999 a probíhala v pěti etapách:

"Jsem velice spokojen, protože škola skutečně byla asi poslední v Pardubicích, která byla v neutěšeném stavu. Dlouhodobě se do ni neinvestovalo a proto se domnívám, že investice, které jsme tam daly, tzn.zhruba 125 miliónů včetně venkovních úprav, za to stojí a ten výsledek je důkazem toho, že se to vyplatí. Pro mě je velice potěšující, protože části školy jsou už dva roky v provozu a když to dneska procházeli, tak vím, že za dva roky děti tím, že je to krásné prostředí, tak ho prakticky vůbec neponičily. Škola je skoro jako nová, což mi dělá obzvláště velkou radost."

bratranci veverkovi
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.