Bývalý kapitán hokejové reprezentace Tomáš Rolinek se vrací do Pardubic

22. květen 2015

Pardubičtí hokejisté hlásí výraznou posilu. Na východ Čech se vrací Tomáš Rolinek. Po dvou sezonách ve Spartě 35letý útočník kývl na nabídku nové víceleté smlouvy.

„Jeho návrat do Pardubic považuji za velký úspěch. Je to element, na ledě i do kabiny, který nám v určitých fázích sezony chyběl. Hodně jsme o něj stáli a jsme rádi, že našel cestu zpátky do Pardubic,“ těší sportovního manažera Pardubic Dušana Salfického návrat bývalého reprezentačního kapitána Tomáše Rolinka.

„Můžeme říct, že se jedná o víceletý kontrakt. Tomáš už samozřejmě má nějaký věk. Myslím, že jeho produktivní období není u konce, takže věřím, v dlouhodobém kontraktu využijeme jeho zkušenosti,“ dodává Salfický.

V posledních dvou sezonách hájil Tomáš Rolinek barvy pražské Sparty, v extralize hrál také za Liberec a Litvínov. Čtyři sezony strávil i v ruském Magnitogorsku.

„Ve Spartě jsem prožil dva nádherné roky. Chtěl jsem se ale vrátit blíže rodině, a tak jsem velmi rád přijal pardubickou nabídku k návratu. Naše dohoda byla rychlá díky oboustrannému zájmu,“ svěřil se Tomáš Rolinek pardubickému webu.

35letý rodák ze Žďáru nad Sázavou nakoukl v Pardubicích do extraligy a v roce 2005 získal s Východočechy mistrovský titul. Má také kompletní sbírku medailí z mistrovství světa, v roce 2010 navíc vedl v Německu zlatý tým jako kapitán.

autoři: vman , gut
Spustit audio