Část pardubické ulice Na Spravedlnosti je hotová, uzavírka se přesouvá dál

20. červenec 2021 17:07

Další část ulice na Spravedlnosti v Pardubicích je kvůli opravě uzavřená. Řidiči neprojedou ve směru z ulice Jana Palacha, právě tam teď pracují stavbaři.

Silnice byla ve špatném stavu, provoz tam navíc narostl kvůli nové bytové výstavbě, proto ji město nechává opravit. „Máme za sebou první etapu, ta byla v té části od S. K. Neumanna a teď jsme ve druhé etapě, ta je od části Jana Palacha,“ říká náměstek primátora Petr Kvaš (ODS). 

Čtěte také

Hotová je část od sídla policie po S. K. Neumanna, na místě je položený tichý povrch. V jednom místě, u úřadu práce, jsou kostky. „To je takzvaný zklidňující práh, budeme se snažit, aby ta komunikace, která je širší a komfortnější, nesváděla k rychlé jízdě, takže to je vlastně zpomalující práh v křižovatce tak, aby řidiči byli povinni a nuceni snížit rychlost,“ říká náměstek primátora.

Že by byl problém s hlučností na tomto úseku, podle Kvaše nehrozí. „Všechny problémy s novou bytovou zástavbou dopadly dobře, dokonce ani ten tichý kryt nebyl vyžadován. Nemyslím si, že ten přejezd na té křižovatce by měl být problém. Právě proto, že vozidla budou muset výrazně snížit rychlost.“

V druhé části ulice od sídla policie po ulici Jana Palacha bude v hlavní části asfalt, po obou stranách budou nově předělané chodníky a zajištěna stezka pro cyklisty.

Celá rekonstrukce by měla být hotová v říjnu. „Zatím jedeme podle harmonogramu, všechny etapy začaly a skončily tak, jak měly, takže doufáme, že nic zvláštního nenastane a v říjnu budeme předávat kompletní komunikaci.“

Třetí etapa oprav je v místě sídla policie. „Tam bude kompletní uzavírka, takže tam to bude asi největší komplikace, jak pro policii, tak pro bydlící naproti. Ale budou tam přístupné kolmé ulice, takže předpokládáme, že to proběhne ku spokojenosti a tahle část je vlastně nejkratší,“ uzavírá Kvaš.

Za opravu ulice Na Spravedlnosti zaplatí radnice asi 55 milionů korun.

Spustit audio

Související