Českému rozhlasu Pardubice patřil dostihový víkend

12. říjen 2005

Druhý říjnový víkend vyvrcholila na pardubickém závodišti dostihová sezóna. V sobotu do byl Domec st. Lager s Českým rozhlasem Pardubice a v neděli 115. Velká pardubická steeplechase. Dostihový sport a koně neodmyslitelně patří k Pardubicím a celému Pardubickému kraji. Stejně jako Český rozhlas Pardubice, který u jedné z nejvýznamnějších akcí kraje nemohl chybět.

Po oba dva víkendové dny přinášel Český rozhlas Pardubice aktuální informace z pardubického závodiště. Hosty v živém vysílání tak byly osobnosti dostihového sportu, kulturního i společenského života. Šéfredaktor Martin Kolovratník vyzpovídal například prezidenta České republiky Václava Klause nebo herečku a rozhlasovou moderátorku Naďu Konvalinkovou.

V sobotu i v neděli mohli návštěvníci závodiště navštívit rozhlasový stan, kde Český rozhlas Pardubice připravil bohatý doprovodný kulturní program, kterým provázel Martin Stratílek. Pro zpříjemnění nálady hrála country kapela Pádlo, své umění předvedli mažoretky a breakeři z Tanečního centra Lípa a tanečníci skupiny Ryengle. Děti i jejich rodiče se mohli pobavit s pohádkovým kreslením Jana Honzy Lušovského nebo loutkami divadla Ahoj Libora Štumpfa. Ten zaujal například i top modelku Terezu Maxovou a jejího syna, kteří také pardubické závodiště navštívili. V neděli do rozhlasového stanu přibyly i soutěže Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu a moderátoři Hanka Shánělová a Pavel Kudrna.

Vrcholem soboty 8. října byl rovinový dostih Domec St. Lager s Českým rozhlasem Pardubice. Majitele, trenéra a žokeje vítězného koně dekorovali za Český rozhlas Pardubice šéfredaktor Martin Kolovratník a manažer marketingu Radim Jelínek. Neděle pak patřila Velké pardubické. Její průběh mohli v přímém přenosu poslouchat posluchači Českého rozhlasu Pardubice i Českého rozhlasu Hradec Králové.

Na 2 tisíce rozdaných balónků a tisíce usměvavých tváří jsou důkazem, že doprovodný program Českého rozhlasu Pardubice zpříjemnil vrcholný dostihový víkend na pardubickém závodišti. S nadsázkou lze říci, že Český rozhlas Pardubice opět úspěšně doběhl do cíle Velké pardubické. A určitě tomu tak bude i příští rok, vždyť koně, dostihový sport, Pardubický kraj a Český rozhlas Pardubice k sobě patří!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.