Český rozhlas Pardubice oslavil 5. narozeniny

23. září 2010

V pátek 16. a v sobotu 17. března slavil Český rozhlas Pardubice svoje 5. narozeniny.

Oslavy začaly v pátek dopoledne, kdy se mezi 10. - 11. hodinou vysílalo speciální vydání pořadu "Máme hosty", ve kterém se vše točilo kolem 5. narozenin pardubického rozhlasu. Hosty ve studiu budou generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík, předseda Rady ČRo Jiří Florian (ten přes linku z brněnského studia) , krajský radní Miloslav Macela, pardubický primátor Jaroslav Deml a samozřejmě ředitel ČRo Pardubice Martin Kolovratník. Pánové hovořili nejen o regionálním vysílání Českého rozhlasu v Pardubickém kraji, o historii, současnosti i plánech pardubického studia, ale také o spolupráci s regionální a místní samosprávnou nebo o vizích a plánech Českého rozhlasu jako celku.

Pro veřejnost na oba dva dny připravil ČRo Pardubice Den otevřených dveří s názvem "Slavíme a bavíme se s posluchači". Pátek byl vyhrazen především školním kolektivům. Středoškoláci se navíc mohli zúčastnit poslechu a besedy s tvůrci rozhlasové hry Léto v Laponsku v rámci cyklu "Rozhlasové hry živě". Sobota byla určena nejširší veřejnosti, pro kterou byl navíc připraven zdarma bohatý doprovodný program v sále Divadla 29 v budově pardubického rozhlasu. Mezi 10 - 12 hodinou to bylo loutkové divadlo a humorné kreslení NEJEN pro děti. Ve 13 hodin se rozjel koncert Pavla Dobeše, který jsme "live" přenášeli v rámci pořadu Folková pohlazení. Kdo tedy ve 13 hodin přišel do Českého rozhlasu Pardubice na koncert Pavla Dobeše, uslyšel nejen příjemnou muziku, ale na vlastní oči poznal, jak se realizuje přímý rozhlasový přenos.
Ve 14:30 se slova ujal cestovatel Leoš Šimánek. Ten vyprávěl o svojí nové knize, která popisuje rok, který Leoš Šimánek strávil v divočině se svojí rodinou. Povídání známý cestovatel samozřejmě doplnil premiérovou projekcí fotografií z nové knihy. V 16:30 si návštěvníci rozhlasu mohli popovídat se známým sexuologem Radimem Uzlem, který velmi vtipně a otevřeně hovořil o věcech, na které se mnozí stydí jenom pomyslet.

Během dvou dnů "otevřených dveří" navštívilo Český rozhlas Pardubice více než 700 malých i velkých stávajících a doufejme, že i budoucích posluchačů, kteří při odchodu děkovali za příjemné okamžiky, které v rozhlase prožili. My děkujeme jim za přízeň!

autor: JEL
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka