Chřestové kari (z knihy Chřest v kuchyni) 15.9.2007

Suroviny:
250 g rýže basmati, 10 g rozinek, 500 g bílého chřestu, 250 g mrkve, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 cm čerstvého zázvoru, 40 g másla, sůl, 1 až 2 lžičky cukru, 1 lžíce kari, 4 snítky koryandru (můžete nahradit koprem nebo meduňkou)

Postup:
Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli stát. Chřest omyjeme, oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Mrkev omyjeme a oškrabeme. Chřest a mrkev podélně rozkrojíme a pokrájíme na špalíčky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nasekáme. Cibuli, česnek a polovinu zázvoru pak osmahneme na másle (stačí 20 g másla). Přídáme zeleninu, zalijeme čtvrt litrem vody, osolíme, osladíme, přidáme kari, okapané rozinky a vaříme asi tak 15 minut. Zbylé máslo promícháme se solí, zbylým zázvorem a rýží. Koryandr omyjeme a osušíme. Odložíme několik lístků a zbytek nasekáme. Zeleninu podáváme s vařenou rýží a posypeme nasekaným koryandrem (koprem nebo meduňkou).

Vaříme s Habadějem v sobotu 15.9.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.