Chrudim uzavřely opravy kanalizace, dopravu zkomplikuje i pouť

1. srpen 2017

Řidiče čekají v Chrudimi hodně krušné tři týdny. Průjezd přes město je kvůli výstavbě kanalizace omezený už teď, ale situaci ještě zhorší další uzavírky důležitých křižovatek.

Úplně uzavřená je křižovatka na Dukle, takže není možné projet ve směru od Slatiňan k obchodnímu centra Borzna, nedá se odbočit na Škroupovu ulici ke hřbitovu a výjezd na Sobětuchy, problém je také příjezd k poliklinice, u ní je rozkopaná další křižovatka, takže ke zdravotnickému středisku se lidé dostanou jen ve směru od nádraží.

A pokračují i práce na hlavním průjezdu městem - Palackého třídě, staveniště zabírá úsek od Dukly k hotelu Bohemia. Doprava v této části města je velmi složitá, doporučené objíždky se liší podle toho, kam řidiči potřebují jet. Zásadní změna je dočasné zobousměrnění silnice přes sídliště Víta Nejedlého, současně tam také budou zrušená parkovací stání.

Rekonstrukce kanalizace v Husova sboru v Chrudimi

Problémy nemusí mít jen řidiči za volantem, ale i cestující autobusem. Autobusy nebudou zajíždět na zastávku Chrudim-Borzna, Chrudim-Podhůra, Kalábrie a stanoviště na silnici ve směru od Slatiňan. Změní se trasy mnoha linek, některé se uzavřenému úseku vyhnou tak, že pojedou po městském okruhu, další zase budou kličkovat ulicemi kolem nádraží. Tam se také dočasně posune výstupní zastávka, která nebude přímo na nádraží, ale vedle cukrárny.

V Chrudimi také začínají přípravy na pouť a to bude znamenat další uzavírky hlavně v historické části města a nejbližším okolí. Už od zítřka bude uzavřené parkoviště u Sportovní haly a současně začnou přijíždět první atrakce. Od pátku potom bude uzavřené Resselovo a Školní náměstí a také Tyršovo náměstí, Široká a Novoměstská ulice a okolí divadla. A pouťové uzavírky ovlivní i provoz linek MHD, které budou jezdit po jiné trase. Dopravní opatření kvůli pouti skončí v pondělí v sedm hodin ráno.

autor: kop
Spustit audio