Chrudimi se vstup do Futsal Cupu nevydařil, favorizované Dině podlehla 0:3

19. listopad 2014

Chrudimští futsalisté vstoupili do domácího turnaje elitní skupiny UEFA Futsal cupu porážkou. Na favorizovanou Dinu Moskva nestačili a prohráli 0:3. Ruští hráči měli v zápasu převahu, do vedení se dostali na konci prvního poločasu a po změně stran své vedení ještě navýšili.

Ruský tým byl favoritem zápasu a brzy se ukázalo proč. Vypracoval si několik slušných šancí a jednu z nich dokázal využít ještě v první půli. To přineslo týmu klid, své vedení navíc ještě navýšil o další dva zásahy. Chrudim na soupeře nestačila, obtížně se dostávala i do šancí.

„Hodnotí se mi špatně, zvlášť proto, že jsme nepodali optimální výkon. Šancí jsme moc neměli, ale je nutné říct, že soupeř vyhrál zaslouženě,“ hodnotil chrudimský Michal Mareš, podle kterého se síla ruského týmu jasně ukázala. Moskevští byli prostě lepší po všech stránkách.

„Ruský šampionát má velkou kvalitu a Dina má vynikající mužstvo. Celý tým je sehraný, jsou vynikající na míči i v situacích jeden na jednoho. Každý z hráčů má navíc vynikající střelu, je to zkrátka vynikající tým,“ dodal 38letý obránce.

Postupový sen dostal tak pro chrudimské výraznou trhlinu, i když úplně bez šance Východočeši ještě nejsou. Ale už to není v jejich rukách, teď nezbývá než bojovat v dalších dvou zápasech.

„V prvním zápase jsme narazili asi na nejtěžšího soupeře. Na další dva zápasy je potřeba se dobře připravit, pokusit se oba vyhrát a doufat, že Dina zaváhá. Musíme makat do poslední chvíle, nesmíme nic vzdávat,“ burcuje Mareš.

Dalším soupeřem Slovmatic

Už dnes sehrají chrudimští druhý zápas a to proti Slovmaticu, který překvapivě porazil Araz 4:3. Východočeši už na slovenský tým několikrát narazili a uspěli. Podobný cíl bude i tentokrát.

„Slíbit, že znovu vyhrajeme, nedokážu, ale za kluky chci říct, že se popereme o každý míč. Výkon musíme zlepšit,“ láká diváky jeden z nejlepších futsalistů české historie.

Dnešní zápas se Slovmaticem začíná v pardubické ČEZ Areně v 18 hodin.

autoři: Petr Hašek , gut
Spustit audio