Chrudimská radnice znovu oživila plán na rekonstrukci smuteční síně

29. duben 2013

Chrudim znovu vytáhla ze šuplíku plán na opravu smuteční síně. Budova z osmdesátých let minulého století trpí řadou nedostatků. O radikální rekonstrukci už radnice uvažovala před několika lety, tehdy ale studie narazila na nesouhlas autora stavby.

Pardubický architekt Jan Třeštík považoval navrhované změny smuteční síně za příliš razantní. Nyní se obě strany dohodly na kompromisu. Oprava ale začne nejdříve v příštím roce.

„V této chvíli jsme ve fázi, kdy se vlastně vracíme ke studii, která byla zpracovaná někdy před třemi lety. Součástí studie je částečná rekonstrukce stávajících prostor a k tomu i nová menší přístavba objektů,“ přiblížil místostarosta Chrudimi Jan Čechlovský.

Změny, které se plánují, se podle něj týkají jednak samotné obřadní síně v návaznosti na čekárnu pro veřejnost a také prostor pro pozůstalé a částí, kde je dnes hospodářský provoz.

„Naše představa je, že bychom měli mít letos hotovou projektovou dokumentaci. Samotný začátek by byl nejdříve v příštím roce,“ odhadl místostarosta.

autor: kop
Spustit audio