Chrudimským parkem můžou létat talíře. Město na třetí pokus schválilo discgolf

14. prosinec 2022 05:28

Chrudim povolila napotřetí vybudování discgolfového hřiště v městském parku. Spolek, který o jeho výstavbu usiluje zhruba čtyři roky, si musí zařídit všechna povolení.

Minulé zastupitelstvo dvakrát návrh spolku DiscGolf Chrudim zamítlo. V nové sestavě po komunálních volbách zastupitelé záměr v pondělí po dlouhé debatě schválili. Povolení na provoz hřiště by měl mít spolek na jeden rok, pak radnice vyhodnotí jeho fungování.

Discgolf je sport s létajícím talířem, jehož pravidla vycházejí z klasického golfu. Cílem hry je trefit talíř do koše na co nejmenší počet hodů. Součástí hry je herní plán, hráč nehází kotoučem na koš, když je v blízkosti jiný hráč.

Čtěte také

„Od vybudování jsme daleko, zastupitelstvo záměr schválilo za předpokladu, že spolek bude mít patřičná povolení dotčených orgánů státní správy,“ řekl starosta František Pilný (ANO). Jednatelka spolku Tereza Sommersová se chce nejdřív seznámit s podmínkami města a zjistit jaká povolení budou potřeba.

Spolek na hřiště získal peníze od sponzorů, část jich ale vrátil, protože se projekt nedařilo uskutečnit. Náklady instalování devíti discgolfových košů vzrostou, podle Sommersové vzhledem ke zdražování patrně přesáhnou 200 000 korun.

Největší obavy z provozu hřiště, které v minulosti zazněly od obyvatel či zastupitelů, jsou, že bude hlučný a že je riziko zranění hráčů či kolemjdoucích, kteří budou v parku trávit čas. Podle jednatelky, která obeslala starosty měst, kde hřiště mají, se žádné problémy nevyskytují.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související