Co se děje - 27

1. květen 2008

Support Lesbiens hlásí zajímavou aktivitu. Pro nový film režiséra F.A. Brabce Máj zhudebnili verše Karla Hynka Máchy. Celkem tři písně s kapelou nahrál i symfonický orchestr, takže to asi bude romantika až za hrob. Supporti kvůli této záležitosti dokonce na čas přerušili přípravu nového alba. Brabcův film půjde do kin 21. srpna a v hlavních rolích se objeví Jan Tříska, Juraj Kukura, Vladimír Javorský nebo Jan Přeučil.

V sousedním hradeckém kraji se v létě koná celá řada velkých festivalů - Rock For People počínaje přes Hip Hop Kempo až po legendární Trutnov, který nejspíš ani letos neopustí tradiční areál na Bojišti. V pardubickém kraji probíhají spíše menší ale o to sympatičtější akce. Už za rohem je Poličské rockoupání , kam 30. května a 1. června míří Vypsaná Fixa, Wohnout, Arakain, Plexis, Prague Ska Conspiracy, Švihadlo nebo Václav Koubek. Hned ten další víkend proběhne v Radčicích u Skutče Doupnice fest , který se letos pochlapil a přivítá Annu K, Lenku Dusilovou, Priessnitz, Photolab, Lety Mimo, Nil nebo Ready Kirken. Doporučíme vám rovněž sympatický Košumberk, který 26. července přímo na hradě přivítá Miou Miou, Please The Trees, OTK, Folk 3 Mail a ujetou partu Banana Split & the Moralists. Na paměť dáváme i koncem prázdnin Summer Of Love, kam jedou britští Stereo Mc's.

Není v Čechách pomaleji pracující kapela než Bratři Ebenové. Na jejich novou desku fanoušci vždy musí čekat celou věčnost. Tentokráte se pánové pochlapili a kolekce Chlebíčky přichází už šest let od vydání dosud posledního cédéčka Já na tom dělám. Skladateli a textařovi Marku Ebenovi tentokráte daleko více pomáhali s psaním a tvořením nejen sourozenci David a Kryštof ale i ostatní členové kapely, tedy kytarista Pavel Skála, kontrabasista Jaromír Honzák, baskytarista a harmonikář Jiří Veselý a bubeník Jiří Zelenka. Další bombou je menší turné, které - pozor pozor - obsáhne i Havlíčkův Brod (tam budou 30.5.) a. Ústí nad Orlicí, kde se objeví 9. června.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.