Co si muži rádi nechávají udělat v estetické medicíně? Posílají je manželky, směje se MUDr. Poláková

25. listopad 2022

Říká se, že podzim a zima jsou ideálním obdobím pro takřka všechny zákroky estetické medicíny, od korektivní dermatologie přes rehabilitaci až po neinvazivní redukci tukové tkáně. Hostem Lady Klokočníkové je MUDr. Zuzana Poláková a tématem rozhovoru je estetická medicína dnes. Mohli jste se zapojit a na cokoliv, co vás zajímá, se také zeptat.

Kde bude krása za 100 let?
Popravdě, to bych také ráda věděla. A strašně moc doufám, že nebudou nějaké umělé obličeje. Protože momentálně teď u nás vítězí styl přirozené krásy. Nikdo by neměl poznat, že klientka byla na estetické medicíně.

Přirozená krása je nejdůležitější. Estetická medicína by měla klientům pomáhat především zlepšit zdravotní stav.
MUDr. Zuzana Poláková, estetická medicína

Někdy opravdu vidíme velká ústa nebo ňadra, co všechno si ženy nechávají udělat. Vy jste tedy zastánce přirozené krásy.
Často říkám, že to je i záležitost konkrétního lékaře, který ty věci aplikuje. Někteří lékaři skutečně mají trend krásy překorigovaný, velké tváře i rty. Ale u mne skutečně klientky samy vyžadují, aby nebylo vidět, že u lékaře byly, protože nechtějí, aby to okolí vědělo. Chtějí vypadat krásně, ovšem přirozeně, prostě akorát.

Čtěte také

Je zima a podzim skutečně ideálním časem na estetické zákroky? Nebo se mohou dělat už po celý rok?
Záleží, jaké estetické zákroky. Botulotoxin můžeme aplikovat v podstatě v průběhu celého roku. A dá aplikovat i do podpaží proti pocení. Co se týče výplní a větších zásahů, tak ty nedoporučuji provádět ve velkém teple. Necháte si píchnout kyselinu hyaluronovou a může dojít k otokům a může se to hůře hojit.

My standardně doporučujeme 14 dní nechodit po aplikacích na sálavé teplo a vynechat saunu. Tedy teď na podzim a v zimě je ideální doba na aplikace či chemické peelingy, protože se to krásně hojí. A pleť se dokáže krásně zregenerovat.

Definujme pojmy estetická medicína a korektivní dermatologie. Co si pod tím představit?
Já bych řekla, že to je v podstatě jeden obor, který se zaobírá krásou a nemusí to být úplně hned o přeměňování lidí a vizáže. Hodně pomáháme klientům, kteří mají ekzémy, aplikujeme kyselinu hyaluronovou, která hydratuje, ekzémy z obličeje, suchá kůže a popraskané rty mizí.

Čtěte také

Nejde hned o zvětšení a změnu vizáže, skutečně pomáháme lidem estetikou i se svěšenými koutky, kde můžou být trvale záněty. Pomáháme je vyhojit.

Paní doktorko, co pánové? Co si nechávají nejraději dělat v estetické medicíně?
Pánové jsou úžasní v tom, že je často posílají manželky. Protože chtějí mít krásné muže. Muži k nám málokdy přijdou spontánně. A samozřejmě preferují botulotoxin. Co je nyní nejvíce v oblibě, to je vlasová mezoterapie, protože jim vadí padání vlasů.

Vlasová mezoterapie. Zastavme se u ní.
To jsou výživné koktejly, které aplikujeme ke kořínkům vlasů. Máme několik produktů, které jsou vyloženě určeny pro vlasy, a blokují tvorbu dihydrotestosteronu.

Čtěte také

To je látka, která vzniká u pánů a vznikají lysinky na temeni hlavy a kouty. Když zachytíme dihydrotestosteron včas, tak ho dokážeme zablokovat a k tomu vypadání vlasů nedochází.

Tedy aplikujeme to velice rádi u i mladých mužů, kde začínají problémy. Protože v momentě, kdy vlasy vypadnout, tak už moc dělat nemůžeme. Potom klienty posíláme na transplantaci vlasů.

Aplikuje se to jednou za týden nebo dva. Doporučujeme přijít tak šestkrát až osmkrát. Potom se těm lidem samozřejmě dávají nějaké udržovací aplikace i v průběhu roku. Protože to je takový nikdy nekončící příběh s vlasy. Je dobré mít i kvalitní šampony a výživné roztoky, které dál blokují tvorbu dihydrotestosteronu. Ty si doma večer klienti aplikují.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s MUDr. Zuzanou Polákovou o estetické medicíně si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související