Čtvrteční Noční linka: Domáčí péče nebo dům s pečovatelskou službou?

21. leden 2021

Stáli jste někdy před rozhodnutím jak se postarat o své blízké, aby to bylo pro ně co možná nejlepší řešení? Pro jaké řešení se rozhodli vaši prarodiče? Zůstali doma, a za vaší pomoci jste se rozhodli pro domácí péči, nebo jste společně došli k rozhodnutí, že zvolíte dům s pečovatelskou službou? Jste vy sami v takové situaci? Poraďte ostatním, kteří se v tuto chvíli rozhodují, třeba jim svým příběhem napovíte.

Posláním domácí péče je zajistit ve vlastním sociálním prostředí klienta takový rozsah a kvalitu potřebné zdravotní péče, aby k hospitalizaci klienta docházelo jen když je to nezbytně nutné. Dům s pečovatelskou službou je pobytové sociální zařízení, které vlastní obec. Obce přidělují žadateli byt podle stanovených kritérií. Žijí zde senioři a hendikepovaní lidé. Dům je rozdělen na malé bytové jednotky s kuchyňskou linkou a koupelnou.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.