Čtvrtek: Československé vzpomínání

16. květen 2013

Studio Noc bude celý dnešní večer mimořádně slyšet i na celém Slovensku - ve společném vysílání s regionálními studii Rádia Regina v Bratislavě, Košicích a v Banské Bystrici. Po letech tak máme jedinečnou příležitost poslechnout si opravdu československé rádio.

Začínáme už ve 20:00 pořadem Česko-slovenský kvíz aneb Známe se navzájem? Moderátor Patrik Rozehnal prověří, jak dobře znáte Česko a Slovensko. Kromě posluchačů budou soutěžit také známí herci Božidara Turzonovová a Jan Přeučil. Posluchači z ČR mohou volat na číslo 731 800 900, pro posluchače ze Slovenska jsme zřídili "slovenskou" telefonní linku 02 32 50 72 59.

Ve 21:00 následuje speciální sestřih Tandemu Jana Rosáka s hosty, kteří mají kořeny na Slovensku: Hana Gregorová, Zuzana Bubílková, Fedor Gál, Emíre Khidayer, Štefan Margita, Juraj Herz aj.

Divadlo Noc od 22:00 moderuje opět Patrik Rozehnal a slavnými scénkami, skeči a vyprávěním vás pobaví známí čeští a slovenští herci: Miroslav Horníček, Július Satinský, Milan Lasica, Boleslav Polívka, Milan Markovič, Vladimír Menšík, Miroslav Donutil, Michal Dočolomanský aj.

A přesně ve 23:00 začíná Noční linka na téma Československé vzpomínání, stále s Patrikem Rozehnalem ve studiu. Čechů se budeme ptát: Kdy naposledy jste byli na Slovensku? Slováků zase: Kdy naposledy jste byli v Česku? Myslíte si, že jsme se za těch 20 let samostatnosti změnili a odloučili? Jaké máte vzpomínky na své sousedy? Patrikovi se dovoláte na číslo 731 800 900, slovenští posluchači mohou telefonovat na slovenské telefonní číslo 02 32 50 72 59. Své vzpomínky a příběhy můžete zveřejnit také na webu Noční linky: www.rozhlas.cz/linka.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka