Čtyři fotbalisté Pardubic nového trenéra nepřesvědčili, opouští tým

9. červenec 2014

Pardubičtí fotbalisté za sebou mají první zúžení kádru. Skončila pětice hráčů a nové angažmá si musí hledat i hráči, kteří v loňské sezoně bez problémů patřili do základní jedenáctky. Nového trenéra ale nepřesvědčili.

V Pardubicích skončila pětice hráčů. Němeček ne kvůli výkonnosti, ale kvůli studijním povinnostem. Čtyřlístek Boček, Hundák, Tischler a Sklenář pak nepřesvědčil nového kouče.

„Po domluvě se sportovním ředitelem si pro tuto půlsezonu budou hledat angažmá v jiném klubu. Ostatní hráči zůstávají. Není jisté, že je to konečný počet. Během několika dnů to může být jinak. Ale to by bylo spíše z technických důvodů, než kvůli výkonnosti nebo strategii,“ vysvětluje trenér Martin Hašek.

Odchod Hundáka a Tischlera je překvapením. Tito hráči totiž patřili do základní jedenáctky a v pardubické sestavě měli své místo.

„Nepočítáme s nimi ze sportovních důvodů. Nepřesvědčili nás, že jsou lepší než jejich konkurenti. Třeba stoperů tu bylo 5, zúžili jsme to na čtyři, kteří nás přesvědčili svými výkony a svým potenciálem,“ říká kouč Pardubic.

Konkurence v Pardubicích vzrostla, o místo v sestavě přišlo bojovat i několik hráčů z rezervy pražské Sparty, a tak fotbalisté museli dokázat, že mají právo na to startovat ve druhé lize.

„Jsou to čistě sportovní důvody. Konkurentů je příliš, a když vezmete všechno do úvahy, tak z toho vyšlo, že tito čtyři končí,“ uzavírá trenér Martin Hašek.

autoři: vman , gut
Spustit audio