Cuketový nákyp

Suroviny: 2 menší cukety (asi 500-600 g), 2 velké cibule, 300 g anglické slaniny nebo šunkového salámu, 150 g tvrdého sýra, 200 g hrubé mouky, 6 lžic olivového oleje, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, sůl, pepř

Postup:
Omyté cukety nastrouháme / pokud víme, že jsou chemicky nešetřené, tak i se slupkou/ a promícháme s nastrouhaným sýrem, uzeninou nakrájenou na kostičky (já ji strouhám na robotu společně s cuketou a sýrem), nadrobno nakrájenou cibulí, žloutky, olejem a moukou smíchanou s práškem do pečiva. Osolíme, opepříme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Směs urovnáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě upečeme dozlatova (asi 30 minut při 190°C). Výborně chutná teplé i studené.

Vaříme s Habadějem v sobotu 1. září 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.