Denisa Macurová, nejúspěšnější sportovkyně Hradce Králové, má sen. Podívat se na olympiádu

26. únor 2020

V Hradci Králové byli oceněni nejúspěšnější sportovci města roku 2019. V nejsledovanější kategorii dospělých sportovců zvítězil sportovní střelec Tomáš Nýdrle, loňský mistr světa ve skeetu. Mezi hendikepovanými sportovci uspěla Denisa Macurová, která se věnuje stolnímu tenisu a sjezdovému lyžování. 

Během slavnostního večera byli oceněni také hradecké sportovní kolektivy a dobrovolní trenéři a cvičitelé.

Denisa Macurová se narodila v Opočně a bydlí v Hronově. Ve Velkém Poříčí studuje Střední odbornou školu Otty Wichterleho - obor aranžérka.

Denisa Macurová spolu s tatínkem a moderátorkou Pavlou Kindernayovou ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Stolní tenis hraje od od svých 6 let, stejně tak začínala i s lyžováním. Je členkou reprezentace ČR a svazu ČSMPS. V obou disciplínách už získala spoustu medailí a úspěchů v domácích i mezinárodních soutěžích.

Jak dokáže skloubit dva naprosto odlišné sporty jako je stolní tenis a sjezdové lyžování? Co ji baví víc? Je Denisa bojovnice? Co ji čeká v nejbližší době? A jaký je její sportovní sen? Na to vše se ptala modeátorka Pavla Kindernyová:

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.