Denně přibývají v Česku lidé nakažení covidem. V Královéhradeckém kraji je situace relativně klidná

21. září 2021 09:06

Denně přibývají po celé České republice počty nakažených lidí s koronavirem. Podle krajské hygienické stanice je ale situace u nás v Královéhradeckém kraji relativně klidná. Podrobnější informace zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Čtěte také

Co se týče jednotlivých okresů v Královéhradeckém kraji, tak hygienici v minulém týdnu zaznamenali vyšší počet pozitivních lidí nakažených koronavirem zejména na Rychnovsku a na Náchodsku. Nejedná se prý ale o žádná vysoká čísla a situace se také v posledních dnech pomalu vrací na hodnoty srovnatelné s ostatními okresy.

Jaká je aktuální situace ve Fakultní nemocnici Hradec Králové s hospitalizovanými pacienty?

V posledních týdnech byly prý hospitalizovány pouze jednotky pacientů s koronavirem. Většinou se pak jednalo o starší lidi. Fakultní nemocnice Hradec Králové je ale připravena na případné zhoršení pandemické situace a na eventuální navýšení počtu pacientů nakažených koronavirem.

Čtěte také

Jak to v kraji vypadá s očkováním proti koronaviru?

Nejen v našem kraji, ale i v rámci celé České republiky zájem o očkování prudce klesl. Podle krajského koordinátora Jaroslava Malého zdravotníci v Královéhradeckém kraji v době, kdy bylo očkování na vzestupu, podali okolo 5 až 6 tisíc očkovacích látek denně, teď aplikují zhruba desetinu z toho.

Podle krajského úřadu bude také nadále i na podzim v kraji v provozu všech 11 očkovacích míst, kdy většina z nich nabízí také očkování bez předchozí registrace. Dokončené očkování v kraji má přes 305 tisíc lidí.

Spustit audio

Související