Dokud neochutnáte, tak neuvěříte, co nám za pochoutku připravili v Hotelu Omnia v Janských Lázních

I tuto sobotu se s vařečkou i mikrofonem vydá Český rozhlas na cesty. A tentokrát navštívíme město, kde v roce 1006 - zbrojnoš rytíře Albrechta z Trautenberku - Jan z Chockova objevil teplý pramen. A po něm byl i pojmenován - jako pramen Janův. Kam se tedy vydáme?

Do Janských Lázní - a tentokrát navštívíme Hotel Omnia. Kde jsme objevili dezert, který snad nikde jinde nemají - grilované fíky.

Šéfkuchař Arnošt Stránský nám připraví lososa - jednoho si dáme tepelně upraveného s červenou čočkou, druhého budeme pouze marinovat.

Poradíme vám jak si udělat ty nejlepší noky. A uslyšíte radu, kterou málokdo zná. Pokud se vám bude zdát naše nabídka příliš letní - tak vám naservírujeme jehněčí kolínko na červeném víně a kořenové zelenině.

Nabídka je opět bohatá - tak nezapomeňte vyrážíme krátce po 11. hodině.

A i dnes bude za nás pod pokličky nahlížet Zdena Kabourková.

Co nám za pochoutku připravili v Hotelu Omnia v Janských Lázních?
autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.