Dopravu v celém kraji komplikuje čerstvý sníh. Na Svitavsku je náledí, v Pardubicích stálo MHD

8. únor 2021

Na většině silnic v Pardubickém kraji leží nový sníh, na Svitavsku hrozí náledí. Všechny komunikace byly ale dnes ráno podle silničářů s opatrností sjízdné.

Silničáři upozorňují, že na Svitavsku se i na státních silnících tvoří náledí. Ujetá sněhová vrstva pokrývá vozovky menších cest v okolí Chrudimi, Lanškrouna, Poličky, Pardubic, Vysokého Mýta a v Železných horách.

Silnice I/37 mezi Pardubicemi a Hradcem Králové byla dnes ráno sjízdná se zvýšenou opatrností

Kluzké vozovky dnes způsobily komplikace také v městské hromadné dopravě v Pardubicích. Podle ředitele Dopravního podniku města Pardubic Tomáše Pelikána vázne provoz zejména na nadjezdech u Parama a u nemocnice, kde hlavně nákladní auta blokují dopravu, kolony jsou i v Teplého ulici.

Spoje v těchto místech mají zpoždění desítek minut i hodinu. Dnes ráno bylo v Pardubickém kraji zataženo, v oblasti Žamberka foukal nárazový vítr. Na mnoha místech sněžilo nebo se vyskytovaly sněhové přeháňky. Teploty se pohybovaly mezi minus 12 a minus pěti stupni.

Problémy na železnici

Kvůli sněhové kalamitě České dráhy dnes nevypravily osobní vlak z České Třebové do Pardubic. Spoj byl odřeknut bez náhrady, cestující museli počkat na další vlak, řekl ČTK ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah Pardubice Tomáš Netolický.

Sníh ale výrazně přibrzdil vlaky i na hlavním koridoru. Některé dálkové spoje z Prahy mají na příjezdu do Pardubic zpoždění až 3 hodiny.

autoři: Honza Ptáček , Josef Ženatý | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související