Dozrál jsem k zahradničení, směje se desetibojař Dvořák. Sport se podle něj už tváří jako showbyznys

30. duben 2021

Trojnásobný mistr světa v desetiboji Tomáš Dvořák se po skončení své kariéry začal věnovat zahradničení. Místo sportovního oblečení tak posledních pár let obléká pracovní rukavice. „Řekl jsem si, že už toho sportu bylo dost. Poohlédl jsem se po něčem, co by mě naplňovalo a to je zahradničení,“ vysvětluje. 

Sport se podle něj začíná tvářit jako showbyznys, což není dobré. „Nikdy jsem si nepřipadal jako komediant. Atletiku jsem dělal hlavně pro sebe a pro ten sport jako takový.“

Čtěte také

Atletika ho provázela celý život. Tomáš Dvořák byl výborným závodníkem, potom trenérem, jeden čas televizním spolukomentátorem a také několik let šéftrenérem české reprezentace. Zažil se sportem šťastné chvíle.

Jeho následné kroky jsou možná překvapivé. Mistr světa v desetiboji se začal věnovat zahradničení. „Jsem spolumajitelem firmy a děláme zahrady na klíč. Když je zapotřebí, tak jsou z nás zedníci, instalatéři, elektrikáři, bazénáři nebo truhláři. Nicméně já se považuji za zahradníka,“ usmívá se někdejší atlet.

Po aktivní atletické kariéře se Tomáš Dvořák přesunul do role šéftrenéra reprezentace

Tomáš Dvořák

je bývalý český atlet, vícebojař, trojnásobný mistr světa, bývalý světový rekordman v desetiboji a halový mistr Evropy v sedmiboji. V roce 1999 se stal vítězem ankety Atlet Evropy. Deset let působil jak šéftrenér české atletické reprezentace. Teď se mu splnil dávný sen a živí se jako zahradník. Je spolumajitelem firmy Trees a.s.

Bývalý český atlet, vícebojař a trojnásobný mistr světa Tomáš Dvořák je Pátečním hostem Lady Klokočníkové 30. dubna po 10. hodině.

Spustit audio

Související