Elvis Presley. Zpěvák, který se stal legendou

Elvis Presley odešel 16. srpna 1977. Muž, který prodal přes miliardu desek, měl rád nezkušené dívky, jídlo a pestré kostýmy. Už během svého života se stal legendou. „Nesnažím se být sexy. Je to jen můj způsob, jak se vyjádřit, když se pohybuji,“ říkával jeden z nejslavnějších umělců v historii. Během své více než dvacet let trvající kariéry překonal mnoho rekordů prodeje desek a návštěvnosti koncertů.

Víc než 100 jeho singlů se dostalo do TOP 30 ve Spojených státech a 17 z nich obsadilo 1. místo. Jako první umělec v historii čtyřikrát po sobě zaplnil newyorskou Madison Square Garden, kam se vešlo přes 20 tisíc lidí, a prodal přes miliardu desek.

Vrátí se Elvis? Mnozí tomu věří dodnes

Měl rád panensky čisté dívky, které rád zaučoval v milostných záležitostech. Do své jediné manželky Priscilly se zamiloval, když jí bylo čtrnáct roků. Zemřel 16. srpna 1977, podle oficiální verze na infarkt. Našli ho v koupelně jeho sídla v Gracelandu, které se po jeho smrti stalo muzeem a zároveň třetím nejnavštěvovanějším domem v USA. Před ním je jen Biltmore Estate a Bílý dům.

Každoročně se sem sjíždí více než 600 tisíc fanoušků. Mnozí z nich dodnes věří, že Elvis nezemřel a jednou se vrátí.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 17. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

autoři: Jan Kovařík , Tereza Stýblová , Jindřich Bíč
Spustit audio

Související