Ernest Hemingway. Dobrodruh s Nobelovou cenou

21. červenec 2021

Ernest Hemingway byl prvním zraněným Američanem na italské frontě za první světové války. Napsal Petr Váně. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Byl chudým spisovatelem v Paříži dvacátých let, válečným reportérem za španělské občanské války, lovcem v Africe, milovníkem býčích zápasů a důmyslně namíchaných koktejlů. O dramatické situace v jeho životě nebyla nouze a nebezpečí a adrenalin nejen přitahoval, ale i sám vyhledával.

Jeho život a tvorba tvořily nedílný celek. Všechno, o čem psal, dobře znal a prožil na vlastní kůži. Zpočátku jeho povídky všude odmítali, nakonec za své dílo dostal Nobelovu cenu a dnes je považován za jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů dvacátého století.

Další Příběhy z kalendáře představí poetickou vinárnu v Praze, která je na stejném místě už 58 let.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 17. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související