Festival Prix Bohemia Radio se poprvé uskuteční online

5. říjen 2020

Mezinárodní přehlídka rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio se poprvé ve své historii přesouvá do online prostředí. S ohledem na nepříznivou epidemickou situaci nabídne program festivalu živé online streamy debat odborných porot s tvůrci děl a poslech soutěžních příspěvků z pohodlí domova.

Festival Prix Bohemia Radio 2020 bude výjimečný nejenom svým podzimním termínem. Ve třech festivalových dnech, od pondělí 12. října do středy 14. října, představí čtyři soutěžní kategorie a nabídne pět online debat s odborníky, které se budou věnovat žánrům dokument, reportáž, drama a multimédia i tématu Big Data – Komfort versus soukromí.

Poslouchejte kdykoli a kdekoli

Tradiční veřejné poslechy soutěžních děl spojené s debaty odborných porot, tvůrců a diváků se letos kvůli přijatým vládním opatřením uskutečnit nemohou. O názory odborníků a komentáře autorů soutěžních děl ale nepřijdete. Diskuze k jednotlivým kategoriím můžete sledovat online, soutěžní příspěvky si pak můžete poslechnout na webových stránkách festivalu z pohodlí domova až do neděle 18. října 2020.

Nahlédněte pod pokličku práce odborných porot

Online diskuze v kategorii Dokument: pondělí 12. října | 15:00 – 16:00
Online diskuze v kategorii Reportáž: úterý 13. října | 17:00 – 18:00
Online diskuze v kategorii Multimédia: středa 14. října | 15:00 – 16:00
Online diskuze v kategorii Drama: středa 14. října | 17:00 – 18:00

Podzimní festivalový program

Otázce, zda kvůli vlastnímu komfortu na internetu přicházíme o soukromí a zda se tomu lze bránit, se bude věnovat online debata Českého rozhlasu Plus, kterou můžete sledovat od 18:30 v úterý 13. října. Diskuzi poslance a předsedy České pirátské strany Ivana Bartoše, datového analytika a šéfa Semantic Visions Františka Vrabla, proděkanky Fakulty informatiky MU v Brně Barbory Bühnové, advokátky v Centru Karla Čapka pro studium hodnot ve vědě a technice Moniky Marekové a odborníka na umělou inteligenci v CIIRC ČVUT Tomáše Mikolova bude moderovat Jan Bumba.

Kdo se stane vítězi Prix Bohemia Radio 2020, se dozvíme ve středu 14. října po osmé hodině večerní. Předávání cen s koncertem klarinetového kvarteta z Prahy Clarinet Factory můžete poslouchat ve vysílání Českého rozhlasu Vltava a Olomouc.

Aktuální program festivalu najdete zde.

autor: nwe