Filmy pod hvězdami každý den. V Pardubicích dnes začne promítat letní kino

25. červen 2021 09:03

Dnes odstartuje 16. ročník letního kina v Pardubicích. Už po čtvrté se bude promítat za mostem Pavla Wonky. Diváci můžou areál navštívit každý den po celé prázdniny.

Kino má letos nového pořadatele, a to společnost No Problem Promotion. Program ale bude stejný nebo hodně podobný tomu, na co byli diváci zvyklí pod vedením zakladatele letního kina Jana Motyčky. Areál nedaleko Labe navíc prošel rozsáhlými úpravami a jeho současné vybavení ctí přírodní prostředí. Pořadatelům se také podařila elektrifikace areálu a kabely jsou konečně zakopané v zemi.

Filmové večery v přírodě

V podstatě každý večer na diváky v kině čeká nějaký film. Promítá se od půl desáté večer, v srpnu pak od 21 hodin kvůli dřívějšímu stmívání. Pokud prší, tak záleží na tom, jak moc. Diváci jsou tady zvyklí i na projekce s pláštěnkami a deštníky. Pouze když je silná bouřka nebo vydatný déšť, tak se nepromítá. 

Čtěte také

Filmové schéma bude podobné jako v minulých ročnících. 16. ročník zahájí dnes na slavnostním večeru dokumentarista Miloslav Šmídmajer, který promluví o slavném režisérovi Miloši Formanovi. Jeho dokument Co tě nezabije odstartuje pak prázdninové promítání.

Na diváky toho ale během dvou měsíců čeká mnohem víc. Na programu jsou dokumenty, filmy české i zahraniční, nebo pohádky. Například filmy animované se budou promítat ve středu, čtvrtky patří rodinným snímkům, pátky filmovým hitům, o sobotách to bude české filmy.

Spustit audio

Související