FOTOGALERIE: Den otevřených dveří v rozhlase, dračí hrátky a koncert na dožínkách

15. září 2018

Nemohli jste přijet na Den otevřených dveří Českého rozhlasu Hradec Králové? Alespoň si prohlédněte, co jsme pro vás vyfotili.

Naši moderátoři, redaktoři a editorky tentokrát připravují nejen vysílání, ale vzali do ruky i foťáky a mobily.

První návštěvníci na recepci

Už před devátou hodinou čekali na recepci první návštěvníci. Ještě nevědí, co všechno je čeká.

Mezitím čekali ve svých kancelářích ředitel Českého rozhlasu Hradec Králové Jiří Kánský a šéfredaktorka Lada Klokočníková. Moderátorka Blanka Malá využila chvíle a probírala s ní odpolední program na hradecké Flošně. Na svém pracovišti už byli připraveni i moderátoři Jana Kudyvejsová a Jakub Schmidt.

Mezi prvními návštěvníky byl i herec Václav Dušek. Moderátorku a editorku Zdenu Kabourkovou moc potěšilo setkání právě s ním.

Moderátorka pořadu Vaříme s Habadějem a herec Václav Dušek

Podívejte se alespoň virtuálně do našich studií. Na fotkách vidíte zpravodajskou směnu, vysílací pracoviště, diskusní studio i studio patřící k Režii 1. V tom se natáčí především náročnější pořady.

Věděli jste, že můžete dění v našem vysílacím studiu sledovat i na dálku? Máme tam totiž hned dvě kamery. Podívejte se, co se tam děje právě teď.

Posluchači, kteří navštívili rozhlas, se mohli podívat do studia přímo při vysílání. Stali se tak součástí pořadu Vaříme s Habadějem.

Kolo plné cen

Nejčastěji se ptali, kde se berou zprávy, které slyší z našeho vysílání. Také je zajímalo, jaké to je, když musí ranní moderátoři vstávat už před čtvrtou hodinou. Časté dotazy směřovaly i na hudbu ve vysílání. Dozvěděli se tak, že moderátor nepouští písničky, které sám chce, ale že výběr je předem daný.

Tady jsou fotky objektivem Jiřiny Šmídové

Program byl i "pod lízátky"

Dnem otevřených dveří v rozhlasové budově to ale neskončilo. Celý rozhlasový tým se přemístil na krajské dožínky. Přímo u Všesportovního stadionu se konal Den s Českým rozhlasem Hradec Králové. Vystoupil Rozhlasový Big Band Gustava Broma. Zazpívali Ilona Csáková a David Deyl.

Ilona Csáková při rozhlasovém programu na dožínkách

Přijel i cestovatel Leoš Šimánek a nabídl autogramiádu své nové knihy o Austrálii. Návštěvníky potěšili i protagonisté oblíbené Humoriády. Na našem rozhlasovém dni se totiž zastavili režisérka Jitka Němcová a moderátor Patrik Rozehnal. 

Dračí královské hrátky v Jičíně

Den s Českým rozhlasem Hradec Králové se odehrával nejen ve městě pod Bílou věží! Dnes jsme se s vámi, kteří máte rádi pohádky, sešli i na 28. ročníku festivalu Jičín - město pohádky. Na hlavním pódiu na Valdštejnově náměstí vás v půl jedné odpoledne přivítaly naše rozhlasové moderátorky Pavla Kindernayová a Romana Pacáková.

Program Českého rozhlasu na festivalu Jičín - město pohádky

Právě naše moderátorky se na chvíli proměnily ve fialová zvířata: opici a chobotnici, aby pak o chvíli později zdařile sekundovaly Filipu Humlovi, herci a dudákovi z Divadla Drak, v pohádce O kouzelných dudách. Soutěžilo se a zpívalo a tleskalo. Zároveň jsme tak připomněli letošní narozeniny rozhlasové i "dračí". A zájem publika o naše společně Dračí královské hrátky byl mimořádný!

Posluchačská tečka na závěr

Mezi návštěvníky Dne otevřených dveří v rozhlasové budově v Havlíčkově ulici byl například Michal Súkup.

Den s Českým rozhlasem Hradec Králové objektivem Michala Súkupa

Dlouho to netrvalo a poslal nám další pěkné fotky pořízené při exkurzi i na Flošně. No nejsou povedené?

autor: nov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.