Glamour účesem okouzlíte pány na plesech. Vlnky a gely doporučuje Petra Korelová Koppová

10. leden 2020

Chystáte se na nějakou výjimečnou společenskou událost a chcete výjimečný účes? Inspirujte se zlatou érou hollywoodských hvězd a zkuste glamour účes s pokládanými vlnami.

Kadeřnice Petra Korelová Koppová v naší radioporadně z rozhlasové kavárny na téma: glamour účesy.

Čtěte také

Stačí si vybavit filmy z první republiky, nebo slavné hollywoodské trháky, a hned vám bude jasné, o čem je řeč. Pokládané vlny nosily i naše babičky a stačily jim k tomu „obyčejné“ hliníkové skřipce.

Pokládané vlny jsou něčím výjimečným dodnes. Proč? Protože budou vždycky spojené se zlatou érou stříbrného plátna. Pokládané vlny budou vždycky glamour a přenesou na nás alespoň trochu toho oslnivého lesku.

Proč se trochu „neopičit“?

Historie tohoto účesového stylu je hodně stará. Už ve 20. letech minulého století (vybavte si éru němého filmu) se pokládané vlny staly módním hitem a vydrželo jim to až do 40. let. Ale účesy těchto tří dekád se od sebe hodně liší.

Zatímco ve dvacátých letech se týkají velmi krátkých účesů, v letech třicátých se soustředí pouze okolo obličeje, zatímco zadní partie je stočena do ruliček a pečlivě zafixována. Ve válečných letech to byl hlavně americký film, který určoval účesový styl. Vlasy se opět prodloužily a pokládané vlny se uvolnily a ztratily svou „ostrost“, která byla typická.

V každém případě jsou glamour účesy velmi efektní. Právě proto si je většina slavných hvězd současnosti nechává vytvořit, aby svému vystoupení na červeném koberci dala punc výjimečnosti.

Chystáte se na nějakou výjimečnou společenskou událost a chcete výjimečný účes? (ilustrační foto)

Celou radioporadnu s Petrou Korelovou Koppovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

Spustit audio

Související