Hokejbalisté Pardubic vyhráli nad Jihlavou po samostatných stříleních

9. listopad 2013

Pardubičtí hokejbalisté zvítezili ve šlágru 12. kola nejvyšší soutěže nad druhou Jihlavou 2:1 po samostatných stříleních.

Duel prvního s druhým poprávu přitahoval velkou pozornost. Pardubičtí v prvním kole letošní ligy právě v Jihlavě ztratili slušně rozehraný zápas. O to větší motivaci měli pro odvetu.

Východočeši začali zápas hodně aktivně, ale první skórovali hosté a pak se hra vyrovnala. Skóre dokázali pardubičtí srovnat až ve druhé třetině, kdy se trefil Förstl. Ve druhé třetině měli pardubičtí výraznou střeleckou převahu, ale více branek z toho nevytěžili.

Ani třetí třetina branku nepřinesla, a tak došlo na samostatné nájezdy. V nich dal rozhodující branku pardubický Bílý a získal tak pro svůj tým o bod navíc. Duel tedy skončil stejně jako ten první, kdy po samostatných stříleních vyhrála Jihlava. Pardubičtí na ni mají aktuálně pětibodový náskok.

Druhou polovinu základní části nezačali dobře hráči Letohradu, kteří doma podlehli Kladnu a stále jim patří poslední místo v extraligové tabulce.

autor: gut
Spustit audio