Hokejové Pardubice budou shánět nové brankáře, příprava začíná za 2 týdny

13. duben 2014

Pardubičtí hokejisté mají dávno po sezoně, ale pomalu se začínají připravovat na tu příští. Klub odtajnil první posilu týmu, po čtyřech letech v zahraničí se vrací obránce Petr Čáslava. Na východě Čech budou také řešit pozici gólmanů, Hudáček míří do Švédska a Salfický ukončil kariéru.

„Měl jsem dvě varianty. Buď zůstat v Čerepovci, nebo jít do Pardubic. Když jsem se začal bavit s Pardubicemi, bylo jednání ohromně rychlé. Cítil jsem obrovský zájem, takže nebylo co řešit,“ těší nového obránce Pardubic Petra Čáslavu.

S novým týmem má Čáslava ty nejvyšší ambice. „Chtěl bych hrát finále a vyhrát titul. Bylo by parádní, ale nebudu předbíhat,“ věří posila Východočechů.

Hlavním trenérem zůstává zkušený Zdeněk Venera. „Příchod Petra Čáslavy mě hodně potěšil. Je to kvalitní bek a pardubický odchovanec, takže určitě bude přínosem i po povahové stránce,“ očekává kouč Pardubic.

Po skončení sezony ale nastal problém s brankáři. „Dušan Salfický skončil a Július Hudáček odchází, takže otázka brankářského postu zůstává otevřená,“ říká Venera.

Nové smlouvy v Pardubicích podepsali obránci Kočí a Gregorc a útočníci Zohorna a Tybor. Kromě brankářů by na východě Čech potřebovali vyřešit i post prvního centra. Příprava na další sezonu přitom začíná už za dva týdny.

Čtěte také

„28. dubna začínáme dvoufázově trénovat v Pardubicích. Ještě jsme se nedohodli, jestli do přípravy vložíme týdenní soustředění. Já myslím, že ano, protože loni se osvědčilo,“ plánuje trenér Padubic.

„Po devíti týdnech suché přípravy bude dovolená a kolem 20. července půjdeme na led,“ uzavírá trenér pardubických hokejistů Zdeněk Venera. V té době už by podoba pardubického kádru měla být definitivní.

autoři: vman , gut
Spustit audio