Hradecké Lvice dokázaly táhnout za jeden provaz. A dotáhly sezónu k úžasným úspěchům

7. červen 2019

V pátek 7. června přivítala Lada Klokočníková po 10. hodině v přímém přenosu z kavárny District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové zástupkyni úspěšného basketbalového klubu Hradecké Lvice Ing. Kateřinu Zavázalovou.
 

Hradec Králové je plný legendárních osobností. Jejich osudy připomíná Sport pod Bílou věží

Jiří Hledík otec a syn

Dnes vám představíme Tomáše Rademachera, velkého hradeckého patriota, sportovního nadšence, který prý ví o historii hradeckého sportu úplně všechno. Je také spoluautorem knihy o hradeckém fotbale Černobílá historie a kromě jiného stojí za webovými stránkami Sport pod Bílou věží, kde velké sportovní legendy a události Hradce Králové fanouškům připomíná.

Před několika dny skončila basketbalová sezóna 2018/19, a když si uděláme rekapitulaci všech týmů Hradeckých Lvic, je to bilance úžasná. Samostatnou kapitolou sezóny, byly ženy, které pro hradecký ženský basketbal vybojovaly historicky první vítěznou trofej, za triumf v Českém poháru. Další dvě medaile z ligy a Středoevropské ligy, to byly pouze třesničky na dortu.

Dvě zlata získaly také žákyně U15 i U14! V minižactvu si všechny tři kategorie připsaly na své konto medaile, dokonce dvě zlaté. Takže sečteno a podtrženo, na příští sezónu si klub nasadil laťku zatraceně vysoko!

Basketbal (ilustrační foto)

Jen těžko mohla dopadnout sezóna žen lépe než dopadla. Svěřenkyně Romany Ptáčkové startovaly ve třech soutěžích a ze všech získaly medailové ocenění.

Ať je vám všem do skoku, vzkazuje Jiří Soukup, v 91 letech ikona českého vytrvalostního sportu

Jiří Soukup z Hradce Králové je ikonou českého vytrvalostního sportu

Už má na bedrech devět křížků a je stále vitální, dobře naladěn, pořád s jiskrou v oku. Kdo by se nechtěl dožít tak požehnaného věku, navíc v takové kondici? Jiří Soukup z Hradce Králové je ikonou českého vytrvalostního sportu. Pan Běžec a Pan Plavec. Má nějaký tajný recept na zdraví? V čem je jeho tajemství? 

Tou jistě nejcennější byla zlatá medaile za zisk Českého poháru. Do jeho Final four se Lvice kvalifikovaly výhrou na Žabinách. Závěrečný turnaj se konal v Karlových Varech a los postavil v semifinále proti Lvicím pražskou Slavii. Ta dokázala Lvice v sezóně dvakrát porazit, ale pohárové semifinále jasně ovládly Lvice 85:52.

Ve finále pak hradecké hráčky porazily KP Brno 68:63 a získaly tak pro klub historicky první vítěznou trofej za zisk Českého poháru.

Po několika letech se do Hradce vrátil evropský pohár, a to v podobě Středoevropské ligy.

Lada Klokočníková a Ing. Kateřina Zavázalová v rozhlasové kavárně

Ve finále se Lvice střetly s týmem z Piešťan. Finále bylo soubojem tvrdých obran a ta důslednější byla bohužel obrana Čajek, které zvládly finále 60:54 a na Lvice tak čekaly stříbrné medaile.

Třetí soutěží byla domácí Ženská basketbalová liga

V semifinále se tým střetl s USK Praha, na který nestačil jako všechny ostatní týmy soutěže. Následovala série o bronz, ve které byl soupeřem brněnský celek KP.

Čtěte takéHradecké Lvice

Sérii hranou na tři duely rozehrál lépe celek z Brna, když doma zvítězil. Následné tři duely už ale patřily Lvicím a po výhře v sérii 3:1 byla medailová sbírka v sezóně 2018/19 dokonána.

Tak si poslechněte povídání Hradeckých lvic s Ladou Klokočníkovou o právě skončené sezóně plné úspěchů.

Spustit audio

Související