Hradečtí znesvětili pardubické vlajky, fandové si musí vyrobit nové

6. listopad 2014

Pardubičtí hokejoví fanoušci přišli při posledním derby s Hradcem Králové o dvě obří vlajky. Odnesli si je hradečtí fanoušci, kteří je pak vystavili na fotbalovém pohárovém zápasu s Plzní. Teď už má obě zástavy v rukou policie, která je vrátí pardubickým fandům.

Ti je ale už nadále používat nebudou, uloží je do skladu. Nyní musejí vyrobit vlajku novou, protože ty staré jsou „znesvěcené“ právě tím, že je fanklubu vzal konkurenční klub.

Oba kluby chtějí při organizování dalšího derby více spolupracovat a nechtějí víc jitřit už teď hodně napjatou atmosféru mezi oběma tvrdými jádry příznivců.


Dvě obří vlajky váží dohromady 30 kg
Větší z vlajek má bílý podklad, rozměry 30x15 metrů a klub jí používá od roku 2011.
Menší vlajku (červeno-bílou o rozměrech 20x10 metrů) dostali fandové od prezidenta IIHF v roce 2001.

„Je naším společným cílem zabránit vstupu na stadion nepřizpůsobivým jedincům, kteří mají úmysly zkazit atmosféru těchto výjimečných utkání. Naše bezpečnostní přípravy na příští derby budou ještě důkladnější. Věřím, že ve spolupráci s klubem Mountfield HK a policejními orgány dokážeme tyto nepřizpůsobivé jedince eliminovat,“ řekl generální manažer klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek.

Pro pardubické fanoušky je celá záležitost hlavně velkou ostudou. Přímo z kotle si nechali odnést od soupeřů dvě obří vlajky, které dohromady váží 30 kg. Hradeckým se zase nelíbilo, že se pardubičtí obrátili na policii. O náboj v příštím derby, které se hraje v prosinci, tak určitě bude znovu postaráno.

autor: gut
Spustit audio