Hradní mluvčí Krafl bude hovořit za středočeského hejtmana Bendla

7. duben 2003

Bývalý mluvčí prezidentské kanceláře Martin Krafl nastoupí na středočeský krajský úřad. Od poloviny dubna se stane mluvčím hejtmana Petra Bendla (ODS) a povede také tiskové oddělení úřadu. Nastupuje k 15. dubnu a společně s ním odchází z Hradu na krajský úřad i Ilona Ampapová, která rovněž pracovala v tiskovém oddělení hradní kanceláře.

Pražský hrad s odchodem prezidenta Václava Havla opustila řada lidí. Mezi prvními byla ředitelka legislativního odboru Brigita Chrastilová, kterou ještě Havel stačil jmenovat soudkyní. Odešli i další Havlovi lidé, jako třeba mluvčí Ladislav Špaček, zástupce ředitele politického odboru Petr Buriánek či Jakub Hladík z oddělení protokolu. Špaček zůstal na volné noze a školí v komunikaci s médii, Buriánek se stal českým velvyslancem v Chorvatsku a Hladík teď dělá Havlovi tajemníka.

Prezidentskou kancelář po zvolení Václava Klause Havlovým nástupcem opustili i ředitelé některých odborů. Šéfa politického odboru Pavla Fischera nahradil Ladislav Mravec. Ředitele tiskového odboru a Havlova mluvčího Špačka vystřídal ve funkci šéfa odboru Petr Hájek a Klausovým mluvčím se stal Tomáš Klvaňa. Havlova kancléře Iva Mathého zase nahradil Jiří Weigl.

Spustit audio