Inspektoři ČOI v Pardubickém kraji kontrolují povánoční slevy a výprodeje

15. leden 2018 11:00

Povánoční slevy a výprodeje jsou v plném proudu. Obchodníci často lákají zákazníky na zboží, které je zlevněné i o desítky procent. Kromě nakupujících se o to ale zajímají i kontroloři České obchodní inspekce. Ti dohlíží na to, jestli prodejci zákazníky nešidí a jestli opravdu je zboží levnější o tolik, o kolik garantují.

Kontroloři České obchodní inspekce si při kontrolním nákupu nabrali košík věcí se slevou a zamířili k pokladně.

„Na první pohled jsme si do kontrolního nákupu dali několik položek, zaměřili jsme se na to, aby všechny položky byly z výprodejů, slev nebo akčního zboží. Na první dojem mohu říct, že první kontrola dopadla tak, že nedošlo k žádnému pochybení, které jsme oprávněni kontrolovat,“ popisuje průběh právě provedené kontroly inspektorka České obchodní inspekce.

Lidé by si měli ve výprodeji dát pozor na cenu, zkontrolovat zda je uvedena cena původní a cena nová, aby měl přehled, kolik má zaplatit. Inspektoři také radí, pokud si člověk na účtence všimne nesrovnalostí, měl by je řešit hned v obchodě. Šance, že se podaří věc vyřešit, je prý mnohonásobně větší než při pozdějších reklamacích.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio