Jablečná bábovka

02372455.jpeg

Na nedělní stůl patří bábovka. Zkuste vyměnit mramorovou klasiku za tuhle z jablek a ořechů. U jednoho plátku nezůstanete!

Suroviny:
180 g cukru krupice
180 g polohrubé mouky
180 g másla
3 vejce
½ prášku do pečiva
4 velká jablka
skořice
hrst vlašských ořechů

Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Cukr a vejce vyšleháme v míse do světlé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva a rozpuštěné (ne horké) máslo. Do těsta vmícháme jablka nakrájená i se slupkou na drobné kostičky, přidáme špetku skořice a nasekané ořechy.

Vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané hrubou moukou a pečeme 45 minut. Zda je upečeno vyzkoušíme špejlí, pokud na ní neulpí při vytažení těsto, je upečeno. Vyklopíme a necháme vychladnout, před podáváním pocukrujeme.