Jak správně připravit maso vařené, uzené a na co nezapomenout u ryby
Připravit chutné maso nemusí být věda. Stačí vědět, jak na to. Pokud chcete k omáčkám podávat maso pouze vařené, vždy ho vkládejte do vroucí vody. Hned na začátku vaření se díky tomu krásně zatáhne a bude šťavnaté.
Zdá se vám uzené maso nezdravé? Části škodlivých látek se zbavíte, když v průběhu vaření několikrát vyměníte vodu.
Když přípravujeter rybu, vždy ji dobře opláchněte nejenom na povrchu, ale také uvnitř. Péct ji můžete v alobalu, zachová si díky tomu šťávu a nebude se rozpadat. A nezapomeňte dovnitř ryby vložit bylinky a kousek citronu. Bude chutnat skvěle.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?