Jarní rady kosmetičky Vlasty Libotovské. Udělejte si koktejl z kopřiv

30. květen 2017

Další porce rad zkušené kosmetičky Vlasty Libotovské pro vás. Jarní očista a detoxikace celého těla.

Bobkový list zbavuje usazenin v těle
Má velkou sílu na pročištění od soli, které se nám ukládají v kloubech a kostech. Stačí, když si koupíte:
3 balíčky bobkového listu a každý den, po dobu třech dnů, si jeden balíček dám do hrnce, přidám 300ml vody a vaříme 5 min. Pak přecedíme a v průběhu dne si dáme doušek. Nesmíme to vypít najednou, protože je to moc silný odvar! . Tento odvar pít po dobu jenom tří dnů. Každý den jeden balíček bobkového listu. Tímto způsobem zbavíme tělo usazenin soli v kloubech a kostech.

Zázvor prohřívá tělo
Nejlepší je čaj s nastrouhaným zázvorem, citronem a medem. Zázvor nám pěkně prohřívá tělo a co prohřívá, tak nám také ničí mikroby v těle.

Fenykl na unavené oči
Je dobrý proti nadýmání, ale je dobrý i na oči! Když si uděláte silný odvar z fenyklu, ten kdo má hodně unavené oči z počítače, auta, slunce, tak potřebuje na oči nějaký obklad. Právě silný fenyklový odvar: na 1/4litru vody, 3 čajové lžičky fenyklu a vaříme 7-10 min., přecedíme a dáváme si obklad na oči.

Kosmetička Vlasta Libotovská ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Jablečný ocet
1/4 litru vody, 2 čajové jablečného octa, 1lžičku medu, zamícháme a vypijeme. Je to vynikající detoxikační nápoj.
Česnek a citron - 30 oloupaných česneků a 5 citrónů. Citróny nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a dáme vše do mixéru. Pak přidáme 1 litr vody, dáme do hrnce a přivedeme k varu, pozor - nevaříme! Pak přecedíme a dáme do uzavíratelné lahve. Podáváme 1 lžičku před a jednu po jídle, po dobu 3 týdnů. Tento recept je vynikající na čištění těla od parazitů, hlenů a na zvápenatělé cévy.

Med a skořice
1 lžička medu, 1 lžička skořice, trochu vody a vypít. Působí dobře na vrásky, pleť a působí blahodárně proti únavě. Můžeme buď pít každé ráno, nebo si můžeme natřít na chléb s máslem.

Ciibule - zábal na nohy
Nakrájíme si cibuli na plátky a ty dáme na plosky nohou,přes navlékneme bavlněné ponožky a necháme působit celou noc. Cibule obsahuje kyselinu fosforovou, která dokáže v krevním oběhu pročistit krev i orgány.

Pampelišky, sedmikrásky a kopřivy, to je zázrak
Sedmikráska - jarní salát: 3 hrsti sedmikrásek, nastrouháme si 3 mrkve, zamícháme, pokapeme citronem, medem.
Sedmikrásky obsahují éterické oleje, vitamín C, vlákninu, podporují vylučování žluči, rozpouští hleny, čistí.
Kopřiva, to je životabudič.

Koktejl z kopřiv:
3 kopřivy i s kořenem, 3 pampeliškové listy, 3 stonky pampelišky, vše rozmixujeme, přidáme 1/4litru vody, 1 čaj.lžičku medu, 1 lžičku citronu a 1čaj.lžičku slunečnicového oleje. Vše rozmixujeme, přecedíme a vypijeme.
Kopřiva působí proti únavě, proti vyčerpanosti, stonky pampelišek nám rozbíjí žlučníkové kameny, obsahuje mnoho vitamínu.Vývar z kopřiv je velmi vhodný na zlepšení kvality a lesk vlasů (pro tmavovlásky).

Pampeliška, květy, žlutá
autor: KLO
Spustit audio