Jaromír Hanzlík: Víte, co mám společného s Gérardem Philipem a Františkem Hrubínem? Velké uši!

18. únor 2023

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:44 Rozhovor s hercem Jaromírem Hanzlíkem
  • 06:18 Módní trendy a jarní obuv
  • 10:18 Rozhovor s muzikantem Janem Vančurou
  • 14:03 Kardiolog Radek Pudil a otužování
  • 18:22 Hana Střítecká a jídelníček v menopauze
  • 22:13 Hodinový manžel se může jevit jako ideální muž
  • 25:50 Je tu již 27. ročník ankety Šarmantní osobnost roku

Dnešní osobností šarmu, kterou vám chceme představit jako náš tip na Šarmantní osobnost, je český herec, dabér a moderátor Jaromír Hanzlík. Připomeňme filmy Léto s kovbojem, Slavnosti sněženek, Postřižiny nebo televizní seriál Sanitka.

Čtěte také

Z televize ho také známe jako moderátora úspěšného pořadu Úsměvy, který uváděl dlouhých 11 let. Ale už v roce 1966, když se objevil ve Vávrově filmové adaptaci Hrubínovy Romance pro křídlovku, tehdy jako osmnáctiletý, si okamžitě získal diváky svou upřímností a hereckým nasazením, kterým se vyrovnal největším filmovým hvězdám.

A srdce lidí nikdy neztratil. Ve čtvrtek 16. února oslavil 75. narozeniny. A to byl také důvod pro jeho přátelské setkání s redaktorkou Eliškou Pilařovou.

Ještě si Jaromíře zpíváš? Jen tak sám pro sebe?
Já bych si zpíval rád. Můj tatínek, ten si zpíval až do své smrti. Ten si pořád zpíval. Však také, to byl vynikající opereťák. To byl někdo. Škoda, že už tu není.

Jaromír Hanzlík-v rozhlasovém studiu-70.léta

Ale co taková Polská krev? Ty máš k operetě také dost dobrý vztah. Umíš zpívat, tančit i šermovat.
Polská krev, to jsi udeřila hřebík. Protože tam měl tatínek slavnou roli. A představ si, že já jsem potom tu jeho roli dělal v televizi. Další tatínkova slavná dvojrole byla v operetě Mamzelle Nitouche a já jsem ji dělal zase v rozhlase. Takže jsem několik jeho rolí převzal také do svého repertoáru. Ale muzikálová hvězda ze mě už nebude.

My máme oba stejného nejoblíbenějšího herce, a tím je Francouz Gérard Philipe. Přemýšlela jsem, proč ty mi ho připomínáš, a pak jsem přišla na to, že jemu se prostě muselo všechno věřit. Stejně jako tobě.
Ty jsi milá, ale já ti řeknu, čím to je. Co já mám společného s Gérardem Philipem a Františkem Hrubínem. Velké uši! Víš, jak jsem se dostal k roli ve filmu Romance pro křídlovku? Dělal jsem konkurz, který jsem vyhrál proto, že jsem měl velké uši jako František Hrubín.

Čtěte také

A Gérard Philipe byl úžasný. Ten měl v sobě neuvěřitelnou energii a něco zvláštního vyzařoval. Ale měl velké, odstáté uši. A Vladimír Menšík o mně vždy říkal: jo, Hanzlík, to se narodily napřed uši a potom dorůstal člověk.

Ale ještě k našemu oblíbenému Gérardu Philipovi. Měl jsem totiž jeden úžasný zážitek. Několikrát jsem byl ve francouzské Provence, a jednou jsem se dostal do půvabné vesničky Ramatuelle, kde je maličký hřbitůvek a na něm je pochován Gérard Philipe. Tenkrát jsme se tam šli spolu s Janou Brejchovou poklonit velikánovi.

A byl jsem překvapen, jak prostinký hrobeček tam Gérard Philipe má. Ovšem mnoho a mnoho let po jeho smrti, tam pořád byly čerstvé květiny. Tak jsme tam jednu kytici přidali.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související